KOKKIKILTA KOTKA-HAMINA

Kokkikilta on ravitsemisalan opiskelijoiden yhteinen sivusto

Onnea tänä vuonna valmistuneille!

Tänä päivänä suurin osa opiskelijoista valmistuu ammattiopistosta tutkintoon muuna ajankohtana kuin perinteisenä kevätjuhlapäivänä touko-kesäkuun vaihteessa. Meiltä Ekamista valmistuu tänään 3.6.2022 yhteensä 150 opiskelijaa, joista muuta on Kokkikillan opiskelijoita.

Lukuvuosi on alkanut Ekamissa

Uusi lukuvuosi on alkanut ja uudet opiskelijat ovat saapuneet. Ekamin Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon opiskelun aloittavat opiskelijat ovat aloittaneen ammatillisen koulutuksensa Kohti ammattia-kurssilla, joka pitää sisällään mm. perehdytyksen opintoihin ja ammattialaan.

Ekamin virtuaalinen valmistujaisjuhla 28.5.2021

Ekamin valmistujaisjuhlaa juhlittiin tänä vuonna viimevuodesta tuttuun tapaan verkkovälitteisenä. Juhla on katsottavissa Ekamin YouTube-kanavalta. 

Ekamin virtuaalinen valmistujaisjuhla

Valmistujaisjuhlan talenne on katsottavissa Ekamin You Tube-kanavalla kahden viikon ajan tapahtuman jälkeen, joten voit palata tunnelmiin itsellesi sopivana hetkenä.

Ohjelma

 • Tervetulosanat: Sami Tikkanen, kuntayhtymän johtaja, rehtori 
 • Musiikkia: Duo Stella & Ella* 
 • Juhlapuhe: Marika Kirjavainen, puheenjohtaja, Kymenlaakson kauppakamari 
 • Musiikkia: Duo Stella & Ella
 • Valmistuvan puhe: Nelli Kortelainen, Ravintola- ja catering-alan perustutkinto 
 • Stipendien saajat: kuntayhtymän johtaja, rehtori Sami Tikkanen 
 • Lähihoitajan lupaus: Jenni Ukkola, lähihoitaja 
 • Suvivirsi: Duo Stella & Ella

* Ekamin ja Kymen Konservatorion alumnit Stella Löflund ja Ella Tepponen

Ekami siirtyy hybridiopetukseen ja-valmennukseen

Kymenlaakson koronatilanne on parantunut. Kymenlaakso on 21.4.2021 edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Tilanne on kehittynyt selkeästi parempaan suuntaan, joten koronakoordinaatioryhmä on lieventänyt osaa suosituksista. Toisen asteen opetuksessa voidaan siirtyä lähiopetukseen, niin että toiminnassa voidaan kuitenkin toteuttaa turvallisuutta edistävät toimenpiteet, kuten turvavälit, maskien käyttö ja hygieniaohjeet. Järjestelyjen tarkempi toteuttaminen ja ohjeistaminen ratkaistaan koulutuksen järjestäjäkohtaisesti.

Ammatillinen koulutus

 • Ammatillisen koulutuksen järjestäminen jatkuu 3.5.2021 jälkeen hybridiopetuksena, jossa lähiopetus, etäopetusta ja työelämässä oppiminen vuorottelevat.
 • Ammatillisten ja yhteisten tutkinnon osien lähiopetusta voidaan järjestää oppimisympäristöissä opiskelijaryhmille huomioiden kaikki tartuntariskiä minimoivat ja voimassaolevat terveys- ja turvallisuus- ja hygieniaohjeet.
 • Lähiopetusta ja -ohjausta voidaan toteuttaa sellaisella ryhmäkoolla, joka mahdollistaa 1-2 metrin turvavälien toteutumisen. (koulutusalan päivitettävä riskienarvioinnit ja lähiopetuksen suunnitelmat)
 • Kampusten henkilömäärät pidetään hallinnassa opetuksen porrastuksilla ja vuorottelulla
 • Opetuksen järjestelyt, opiskelijoiden kulkureitit ja tauotukset on suunniteltava siten, että turvallisuus- ja hygieniaohjeita pystytään aidosti noudattamaan.
 • Opiskelijaruokailu käynnistetään 26.4 alkaen porrastuksia ja terveysturvallisuusohjeita noudattaen. Ruokailun järjestämisessä varmistetaan vähintään 1 metrin turvavälin toteutuminen.
 • Työturvallisuuden varmistamiseksi on kampuksilla käytettävä kirurgisia kertakäyttömaskeja (henkilöstö). Lähiopetukseen, -ohjaukseen ja -valmennukseen osallistumisessa maskinkäyttö on kriittistä tartuntojen välttämiseksi (opiskelijoilla/valmennettavilla vahva suositus).

Lisää tietoa Ekamin sivuilla

Ekamissa palataan osittaiseen hybridiopetukseen

Hallitus päätti 25.3.2021 koronaepidemian torjunnan tason kaksi eli leviämisvaiheen tiukimpien rajoitusten käyttöönotosta 8.3-28.3.2021 välillä sekä poikkeusolojen julistamisesta 1.3.2021. Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymässä päätettiin aiempien rajoitusten johdosta jatkaa etäopetus, -ohjausta ja –valmennusta 31.3.2021 asti.

Kymenlaakson koronavirustilanne on 24.3.2021 siirtynyt takaisin leviämisvaiheeseen. Tartunnat Kymenlaaksossa ovat jälleen kasvussa, ja maakunnassa on esiintynyt erillisiä tartuntaryppäitä. Muuntovirusten osuus uusista tartunnoista on kasvussa. Kymsoten tiedote 24.3.2021.

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä on linjannut 24.3.2021 jo käytössä olevien rajoitusten jatkamisesta. Perusasteen ja toisen koulutuksen osalta rajoituksia kuitenkin lievennetään ensiviikosta alkaen.

Toisella asteella voidaan järjestää lähiopetusta turvajärjestelyt huomioiden. Lähiopetuksessa kerrallaan olevien oppilaiden määrä tulee harkita siten, että terveysturvallisuus voidaan huomioida. Lähiopetuksessa olevia oppilaita suositellaan vahvasti käyttämään maskia. Erityistä huomiota tulee kiinnittää ruokailujen turvallisen järjestämiseen.

Lisää tietoa Ekamin verkkosivuilla

Ekami jatkaa etäopetuksessa ja -valmennuksessa 14.2.2021 asti

Kymenlaakson koronavirustilanne jatkuu leviämisvaiheessa. Koronakoordinaatioryhmä linjasi, että nykyisessä tilanteessa Kymenlaaksossa jatketaan tällä hetkellä käytössä olevilla suosituksilla ja rajoituksilla 14.2.2021 asti eli Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekami jatkaa etäopetuksessa, -ohjauksessa sekä etävalmennuksessa. Lähiopetuksen ja -ohjauksen tarpeet tullaan tarkastelemaan ryhmä ja opiskelijakohtaisesti.

Lisää tieto Ekamin sivuilta

« Older posts
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial