KOKKIKILTA KOTKA-HAMINA

Kokkikilta on ravitsemisalan opiskelijoiden yhteinen sivusto

Ekamin virtuaalinen valmistujaisjuhla 28.5.2021

Ekamin valmistujaisjuhlaa juhlittiin tänä vuonna viimevuodesta tuttuun tapaan verkkovälitteisenä. Juhla on katsottavissa Ekamin YouTube-kanavalta. 

Ekamin virtuaalinen valmistujaisjuhla

Valmistujaisjuhlan talenne on katsottavissa Ekamin You Tube-kanavalla kahden viikon ajan tapahtuman jälkeen, joten voit palata tunnelmiin itsellesi sopivana hetkenä.

Ohjelma

 • Tervetulosanat: Sami Tikkanen, kuntayhtymän johtaja, rehtori 
 • Musiikkia: Duo Stella & Ella* 
 • Juhlapuhe: Marika Kirjavainen, puheenjohtaja, Kymenlaakson kauppakamari 
 • Musiikkia: Duo Stella & Ella
 • Valmistuvan puhe: Nelli Kortelainen, Ravintola- ja catering-alan perustutkinto 
 • Stipendien saajat: kuntayhtymän johtaja, rehtori Sami Tikkanen 
 • Lähihoitajan lupaus: Jenni Ukkola, lähihoitaja 
 • Suvivirsi: Duo Stella & Ella

* Ekamin ja Kymen Konservatorion alumnit Stella Löflund ja Ella Tepponen

Ekami siirtyy hybridiopetukseen ja-valmennukseen

Kymenlaakson koronatilanne on parantunut. Kymenlaakso on 21.4.2021 edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Tilanne on kehittynyt selkeästi parempaan suuntaan, joten koronakoordinaatioryhmä on lieventänyt osaa suosituksista. Toisen asteen opetuksessa voidaan siirtyä lähiopetukseen, niin että toiminnassa voidaan kuitenkin toteuttaa turvallisuutta edistävät toimenpiteet, kuten turvavälit, maskien käyttö ja hygieniaohjeet. Järjestelyjen tarkempi toteuttaminen ja ohjeistaminen ratkaistaan koulutuksen järjestäjäkohtaisesti.

Ammatillinen koulutus

 • Ammatillisen koulutuksen järjestäminen jatkuu 3.5.2021 jälkeen hybridiopetuksena, jossa lähiopetus, etäopetusta ja työelämässä oppiminen vuorottelevat.
 • Ammatillisten ja yhteisten tutkinnon osien lähiopetusta voidaan järjestää oppimisympäristöissä opiskelijaryhmille huomioiden kaikki tartuntariskiä minimoivat ja voimassaolevat terveys- ja turvallisuus- ja hygieniaohjeet.
 • Lähiopetusta ja -ohjausta voidaan toteuttaa sellaisella ryhmäkoolla, joka mahdollistaa 1-2 metrin turvavälien toteutumisen. (koulutusalan päivitettävä riskienarvioinnit ja lähiopetuksen suunnitelmat)
 • Kampusten henkilömäärät pidetään hallinnassa opetuksen porrastuksilla ja vuorottelulla
 • Opetuksen järjestelyt, opiskelijoiden kulkureitit ja tauotukset on suunniteltava siten, että turvallisuus- ja hygieniaohjeita pystytään aidosti noudattamaan.
 • Opiskelijaruokailu käynnistetään 26.4 alkaen porrastuksia ja terveysturvallisuusohjeita noudattaen. Ruokailun järjestämisessä varmistetaan vähintään 1 metrin turvavälin toteutuminen.
 • Työturvallisuuden varmistamiseksi on kampuksilla käytettävä kirurgisia kertakäyttömaskeja (henkilöstö). Lähiopetukseen, -ohjaukseen ja -valmennukseen osallistumisessa maskinkäyttö on kriittistä tartuntojen välttämiseksi (opiskelijoilla/valmennettavilla vahva suositus).

Lisää tietoa Ekamin sivuilla

Ekamissa palataan osittaiseen hybridiopetukseen

Hallitus päätti 25.3.2021 koronaepidemian torjunnan tason kaksi eli leviämisvaiheen tiukimpien rajoitusten käyttöönotosta 8.3-28.3.2021 välillä sekä poikkeusolojen julistamisesta 1.3.2021. Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymässä päätettiin aiempien rajoitusten johdosta jatkaa etäopetus, -ohjausta ja –valmennusta 31.3.2021 asti.

Kymenlaakson koronavirustilanne on 24.3.2021 siirtynyt takaisin leviämisvaiheeseen. Tartunnat Kymenlaaksossa ovat jälleen kasvussa, ja maakunnassa on esiintynyt erillisiä tartuntaryppäitä. Muuntovirusten osuus uusista tartunnoista on kasvussa. Kymsoten tiedote 24.3.2021.

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä on linjannut 24.3.2021 jo käytössä olevien rajoitusten jatkamisesta. Perusasteen ja toisen koulutuksen osalta rajoituksia kuitenkin lievennetään ensiviikosta alkaen.

Toisella asteella voidaan järjestää lähiopetusta turvajärjestelyt huomioiden. Lähiopetuksessa kerrallaan olevien oppilaiden määrä tulee harkita siten, että terveysturvallisuus voidaan huomioida. Lähiopetuksessa olevia oppilaita suositellaan vahvasti käyttämään maskia. Erityistä huomiota tulee kiinnittää ruokailujen turvallisen järjestämiseen.

Lisää tietoa Ekamin verkkosivuilla

Ekami jatkaa etäopetuksessa ja -valmennuksessa 14.2.2021 asti

Kymenlaakson koronavirustilanne jatkuu leviämisvaiheessa. Koronakoordinaatioryhmä linjasi, että nykyisessä tilanteessa Kymenlaaksossa jatketaan tällä hetkellä käytössä olevilla suosituksilla ja rajoituksilla 14.2.2021 asti eli Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekami jatkaa etäopetuksessa, -ohjauksessa sekä etävalmennuksessa. Lähiopetuksen ja -ohjauksen tarpeet tullaan tarkastelemaan ryhmä ja opiskelijakohtaisesti.

Lisää tieto Ekamin sivuilta

Ekami jatkaa etäopetuksessa ja -valmennuksessa 31.1.2021 asti

Kymenlaakson koronavirustilanne jatkuu leviämisvaiheessa. Koronakoordinaatioryhmä antoi kunnille suosituksen jatkaa joulukuun alussa annettuja rajoituksia ja suosituksia 31.1.2021 asti.

Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekami jatkaa etäopetuksessa, -ohjauksessa sekä etävalmennuksessa 31.1.2021 asti.

Välttämättömän lähiopetuksen ja -ohjauksen tarpeet tullaan turvaamaan.

Lisää tietoa aiheesta Wilmassa ja Ekamin verkkosivuilla.

Ekami jatkaa etäopetuksessa ja -valmennuksessa 10.1.2021 asti

Kymenlaakson koronavirustilanne jatkuu leviämisvaiheessa. Koronakoordinaatioryhmä antoi kunnille suosituksen jatkaa joulukuun alussa annettuja rajoituksia ja suosituksia 10.1.2021 asti. Samoin aluehallintovirastolle annettiin suositus jatkaa julkisiin kokoontumisiin liittyvää määräystä samaan ajankohtaan saakka.

Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekami jatkaa etäopetuksessa, -ohjauksessa sekä etävalmennuksessa 10.1.2021 asti. Välttämättömän lähiopetuksen ja -ohjauksen tarpeet tullaan turvaamaan.

Lisää tietoa Wilmassa ja Ekamin verkkosivuilla.

Ekami käynnistää ruokakassijakelun

Ekamin kampusten ruokalat on suljettu 2.12.2020 ja Ekami käynnistää ateriajakelun opiskelijoille, joilla on oikeus maksuttomaan ateriaan.

Ruokakassien jako toteutetaan samalla tavalla kuin viime keväänä. Tilaamisesta on lähtenyt Wilman kautta tiedote opiskelijoille sekä huoltajille 1.12.2020.

Ekami siirtyy etäopetukseen ja -valmennukseen keskiviikkona 2.12.2020

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä on 30.11.2020 Kymsoten esityksestä todennut, että Kymenlaakson koronavirustilanne on leviämisvaiheessa. Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä on antanut rajoituksia ja uusia suosituksia leviämisvaiheeseen.

Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymässä Ekamissa siirrytään etäopetukseen, -ohjaukseen ja -valmennukseen keskiviikosta 2.12.2020 alkaen. Välttämättömän lähiopetuksen ja -ohjauksen tarpeet tullaan turvaamaan.

Etäjakso kestää 6.1.2021 asti.

Ammatillinen koulutus

Etäopinnot ja välttämätön lähiopetus järjestetään opiskelijoiden henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman eli HOKSin mukaisesti.

Välttämättömän lähiopetuksen ja -ohjauksen tarpeet tullaan Ekamissa turvaamaan. Lähiopetusta ja -ohjausta tarjotaan erityistä ja yksilöllistä tukea tarvitseville opiskelijoille. Myös opiskelijoiden valmistumisen ja opintojen etenemisen kannalta välttämätön lähiopetus ja -ohjaus toteutetaan. Lähiopetusta ja -ohjausta toteutetaan maksimissaan 10 henkilön ryhmässä turvallisuus- ja hygieniaohjeita tarkasti noudattaen.

Opintosihteeri- sekä opinto- ja uraohjauspalvelut ja opiskelijahuolto järjestetään opiskelijoille etäpalveluna ja ajanvarauksella.

Opiskelijaruokailu

Kampusten ruokalat suljetaan 2.12.2020 alkaen ja Ekami käynnistää ruokakassijakelun. Ensimmäiset ruokakassit jaetaan torstaina 10.12.2020.

Työpaikalla oppiminen

Työelämässä oppiminen jatkuu normaalisti työnantajien ohjeiden mukaan. Työpaikalla oppimisen ohjaamisesta vastaava opettaja ja työnantaja arvioivat työpaikalla oppimisen edellytykset ja turvallisuuden.

Ekamin kampukset

Kaikki kampusten avoimet tilat suljetaan lukuun ottamatta välttämättömien palveluiden ja asioinnin tiloja 2.12.2020 alkaen. Vain välttämättömään koulutukseen, valmennukseen ja toimintaan tarvittavat tilat ovat käytettävissä.

 • Opetusravintola ja -kahvilamyymälä suljetaan viimeistään 2.12.2020 alkaen.

Rajavartiolaitoksen ulkovartiolaiva Merikarhu luovutetaan Ekamille koululaivaksi

Laivakokkien yhdeksi Ekamin oppimisympäristöksi tulee koululaiva Katarinan tilalle toinen alus, sillä Valtioneuvosto on päättänyt 5.11.2020, että ulkovartiolaiva Merikarhu luovutetaan Ekamille koululaivaksi. Rajavartiolaitos luovuttaa Merikarhun Ekamille perjantaina 13.11.2020 klo 10 Kotkan Kantasatamassa.
Lisää tietoa Ekamin verkkosivuilla.

Kuva: Rajavartiosto

Merikarhu osallistui kansainvälisiin rajavalvontaoperaatioihin Välimerellä 2016–2018 ja palasi viimeisestä Frontex Jo Poseidon operaatiosta takaisin Suomeen 18.9.2018. Merikarhu on ollut sen jälkeen säilytyksessä Turussa. Merikarhu siirretään Kotkaan Rajavartiolaitoksen johdolla yhteistyössä Ekamin nykyisen koululaiva Katarinan miehistön kanssa 10.–13.11.2020. Yhdessä toteutettava siirtoajo on myös samalla osa koululaivan miehistön perehdyttämistä Merikarhun tekniikkaan ja ominaisuuksiin.

« Older posts
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial