Arviointi
t1
- vastaanottaa ja varastoi toisen apuna elintarvikkeita sekä kylmiä tai lämpimiä ruokia
- toimii toisen apuna ja valmiin suunnitelman mukaan erilaisissa päivittäin vaihtuvissa ruokatuotannon tehtävissä
- käyttää ohjeen mukaan keskeisimpiä suurkeittiön koneita ja laitteita
- käsittelee suurkeittiön ruokien raaka-aineita tarkoituksenmukaisella tavalla
- valmistaa ohjeiden mukaan työryhmän jäsenenä suuria annosmääriä vakioitujen ruokaohjeiden mukaan samalla hyödyntäen GN-mitoitettuja astioita
- suurentaa ja pienentää ohjattuna ruokaohjeita käyttäen alan perusreseptiikkaa tai reseptiohjelmia
- valmistaa ravitsevaa ja maukasta ruokaa työryhmän jäsenenä
- tarvittaessa pakkaa ja lähettää ruoat ja tarvikkeet kuljetettaviksi
- puhdistaa tarvittaessa kuljetusastiat ohjeen mukaan
- toimii omatoimisesti astiahuollon tehtävissä
- tekee esivalmistustöitä
- toimii työryhmän jäsenenä suurkeittiön ruoanvalmistustehtävissä ja yhteistyökumppaneiden kanssa
h3
- vastaanottaa ja varastoi omatoimisesti elintarvikkeita sekä kylmiä tai lämpimiä ruokia
- suunnittelee ja ajoittaa ruokalajien päivittäin vaihtuvat valmistusvaiheet, työtehtävien järjestyksen sekä sarjatyön omatoimisesti ohjeen mukaan
- käyttää omatoimisesti suurkeittiön koneita ja laitteita
- jaksottaa ohjeen mukaan ruoanvalmistuksen huomioiden keittiön laitekuormituksen
- käsittelee omatoimisesti suurkeittiön ruokien raaka-aineita ja komponentteja tarkoituksenmukaisella tavalla
- valmistaa suuria annosmääriä niille soveltuvilla menetelmillä sekä vakioitujen ruokaohjeiden mukaisesti samalla hyödyntäen GN-mitoitettuja astioita
- suurentaa ja pienentää omatoimisesti ruokaohjeita käyttäen alan perusreseptiikkaa tai reseptiohjelmia
- valmistaa omatoimisesti ravitsevaa ja maukasta ruokaa
- pakkaa omatoimisesti ja lähettää tarvittaessa kuljetettavat ruoat ja tarvikkeet tilausmääräyksien ja ohjeiden mukaan
- puhdistaa tarvittaessa itsenäisesti kuljetusastiat
- toimii itsenäisesti astiahuollon tehtävissä
- tekee esivalmistustöitä seuraavan päivän tai työvuorolistan ohjeen mukaan
- toimii oma-aloitteisesti työryhmän jäsenenä suurkeittiön ruoanvalmistustehtävissä ja yhteistyökumppaneiden kanssa
k5
- vastaanottaa ja varastoi omatoimisesti ja itsenäisesti elintarvikkeita sekä kylmiä tai lämpimiä ruokia
- suunnittelee itsenäisesti ruokalajien valmistusvaiheet ja sarjatyön sekä työtehtäviensä järjestyksen ja ajoituksen sujuvaksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi
- käyttää suurkeittiön koneita, laitteita ja työvälineitä monipuolisesti
- jaksottaa ruoanvalmistuksen huomioiden keittiön laitekuormituksen
- käsittelee omatoimisesti suurkeittiön ruokien raaka-aineita ja komponentteja tarkoituksenmukaisella tavalla
- vertaa ruoan määrän vastaavuutta annettuun ohjeeseen
käyttää puuttuvien raaka-aineiden tilalla korvaavia tuotteita sovittujen ohjeiden mukaan - valmistaa omatoimisesti suuria annosmääriä niille soveltuvilla menetelmillä sekä vakioitujen ruokaohjeiden mukaisia ruokia ja leivonnaisia GN-mitoitettuja astioita käyttäen
- käyttää tarvittaessa valmistetun ruoan jäähdytykseen pikajäähdytystä
suurentaa ja pienentää itsenäisesti ruokaohjeita käyttäen alan perusreseptiikkaa tai reseptiohjelmia - valmistaa ravitsevaa ja maukasta ruokaa itsenäisesti ja omatoimisesti
- pakkaa itsenäisesti ja lähettää tarvittaessa kuljetettavat ruoat ja tarvikkeet tilausmääräyksien ja ohjeiden mukaan
- puhdistaa tarvittaessa itsenäisesti kuljetusastiat
- toimii omatoimisesti työn lomassa astiahuollon tehtävissä, astia- ja patapesukonetta käyttäen
- tarkistaa omatoimisesti seuraavan päivän tai työvuoron ruokalistat ja tekee esivalmistustöitä oma-aloitteisesti ja itsenäisesti
- toimii aktiivisesti ja positiivisesti työryhmän jäsenenä suurkeittiön ruoanvalmistustehtävissä ja yhteistyökumppaneiden kanssa