Arviointi
t1
- ajoittaa ja jaksottaa työtänsä työryhmän jäsenenä
- vastaanottaa, varastoi ja käsittelee liha- tai kalatiskin raaka-aineita ja muita elintarvikkeita ohjeen mukaan (FIFO) oikein valituilla, käytetyillä ja asennetuilla työvälineillä
- tunnistaa ja käsittelee vähittäiskaupan tavallisimpia raaka-aineita ja arvioi niiden tuoreutta ja laatua aistinvaraisesti
- kertoo ohjatusti tuotteiden alkuperän
- tunnistaa ja valitsee toisen apuna vähittäiskaupan käytetyimmät liha- ja kalatuotteet
- esikäsittelee ja käyttää liha- tai kalatiskin raaka-aineita ohjeen mukaisesti
- suosittelee toisen apuna raaka-aineelle sopivaa reseptiehdotusta
h3
- ajoittaa ja jaksottaa työtänsä itsenäisesti annettujen ohjeiden mukaan pysyen aikataulussa ja halliten sarjatyön
- vastaanottaa, varastoi ja käsittelee liha- tai kalatiskin raaka-aineita ja muita elintarvikkeita itsenäisesti ohjeen mukaan (FIFO) oikein valituilla, käytetyillä ja asennetuilla työvälineillä
- tunnistaa ja käsittelee vähittäiskaupassa käytettäviä raaka-aineita ja arvioi niiden tuoreutta ja laatua aistinvaraisesti
- kertoo tuotteiden alkuperän
- kertoo käytettävistä luomu- ja lähiruokien raaka-aineista sekä tulkitsee alkuperämerkintöjä
- kertoo omatoimisesti vähittäiskauppaan tulevien raaka-aineiden tilaus- ja saapumispäivät
- tunnistaa ja valitsee omatoimisesti vähittäiskaupan käytetyimmät liha- ja kalatuotteet sekä kertoo eri ruoanvalmistusmenetelmistä
- esikäsittelee ja käyttää omatoimisesti liha- tai kalatiskin raaka-aineita
- suosittelee ja kertoo omatoimisesti raaka-aineelle sopivaa reseptiehdotuksia
k5
- ajoittaa ja jaksottaa työtänsä ja työtehtäviensä järjestyksen itsenäisesti ja oma-aloitteisesti, pysyen aikataulussa ja halliten sarjatyön omatoimisesti
- vastaanottaa, varastoi ja käsittelee liha- tai kalatiskin raaka-aineita ja muita tarvikkeita omatoimisesti oikein valituilla, käytetyillä ja asennetuilla työvälineillä
- tunnistaa vähittäiskaupassa käytettävät raaka-aineet ja arvioi niiden tuoreuden ja laadun aistinvaraisesti sekä ilmoittaa poikkeamista
- kertoo luontevasti ja selkeästi tuotteiden alkuperän sekä käyttötarkoituksen
- kertoo itsenäisesti käytettävistä luomu- ja lähiruokien raaka-aineista sekä tulkitsee alkuperämerkintöjä
- kertoo itsenäisesti vähittäiskauppaan tulevien raaka-aineiden tilaus- ja saapumispäivät sekä tuotteen toimittajat
- tunnistaa ja valitsee itsenäisesti vähittäiskaupan käytetyimmät liha- ja kalatuotteet sekä kertoo eri ruoanvalmistusmenetelmistä
- esikäsittelee ja käyttää itsenäisesti liha- tai kalatiskin raaka-aineita
- suosittelee ja kertoo luotettavasti ja oma-aloitteisesti raaka-aineelle sopivaa reseptiehdotusta tai valmiita reseptejä klassikkoruokiin