Arviointi
T1
- toimii työryhmän jäsenenä ravintolan ruoanvalmistustehtävissä ja noudattaa työaikoja
- suunnittelee, esivalmistelee, rytmittää ja ajoittaa työvuoronsa työtehtäviä työryhmän jäsenenä
- tarvitsee ohjausta uusissa tilanteissa tai työympäristön muuttuessa
- auttaa pyydettäessä muiden työpisteiden tehtävissä
- tunnistaa ja käyttää annosruokien raaka-aineita sekä arvioi niiden laatua toisen apuna
- käyttää ja puhdistaa annosruokien valmistukseen soveltuvia koneita, laitteita ja välineitä
- esivalmistaa eri menetelmillä komponentteja annoksiin tai menukokonaisuuksiin tarviten ajoittain ohjausta
- esivalmistaa, valmistaa ja laittaa esille ruokalajeja annoskorttien mukaan
- kokoaa ohjeistettuna asiakkaiden tilauksien mukaisia ruoka-annoksia
- tiedottaa ohjeen mukaan mahdollisista muutoksista ja toiveista muille työntekijöille
- tekee vuoronvaihtoon tai seuraavaan työpäivään liittyviä tehtäviä työpaikan toimintatavan mukaisesti
- ottaa vastuun omasta työpanoksestaan työryhmän jäsenenä
H3
- toimii aktiivisena työryhmän jäsenenä ravintolan ruoanvalmistustehtävissä ja noudattaa työaikoja
- suunnittelee, esivalmistelee ja ajoittaa omatoimisesti työvuoronsa työtehtävät asiakasmäärien ja tilausmääräysten mukaisesti
- toimii uusissa tilanteissa tai työympäristön muuttuessa joustavasti ja omatoimisesti
- auttaa muiden työpisteiden tehtävissä
- tunnistaa ja käyttää annosruokien raaka-aineita sekä arvioi niiden laatua omatoimisesti
- käyttää sekä puhdistaa omatoimisesti annosruokien valmistukseen soveltuvia koneita, laitteita ja välineitä
- esivalmistaa omatoimisesti eri menetelmillä komponentteja annoksiin tai menukokonaisuuksiin
- esivalmistaa ja valmistaa asiakkaiden tilauksien mukaisia eri menetelmillä erilaisille asiakasryhmille maukkaita, ravitsevia ja tasalaatuisia annosruokia annoskortin tai ohjeen mukaan
- kokoaa omatoimisesti asiakkaiden tilauksien mukaisia ruoka-annoksia annoskokoja noudattaen siististi ja viimeistellysti
- tiedottaa omatoimisesti mahdollisista muutoksista ja toiveista muille työntekijöille
- tekee omatoimisesti vuoronvaihtoon tai seuraavaan työpäivään liittyvät tehtävät työpaikan toimintatavan mukaisesti
- ottaa vastuun omasta työpanoksestaan työryhmän jäsenenä
K5
- toimii aktiivisena ja positiivisena työryhmän jäsenenä ravintolan ruoanvalmistustehtävissä ja noudattaa työaikoja
- suunnittelee, esivalmistelee ja ajoittaa itsenäisesti ja omatoimisesti työvuoronsa työtehtävät asiakasmäärien ja tilausmääräysten mukaisesti
- toimii itsenäisesti paineenalaisena jatkuvasti muuttuvissa tilanteissa sekä muuttaa tarvittaessa työtapojaan
- havaitessaan tarvetta auttaa myös muiden työpisteiden tehtävissä työtilanteiden mukaisesti
- valitsee ja käyttää itsenäisesti annosruokien raaka-aineita sekä arvioi niiden laatua
- käyttää sekä puhdistaa itsenäisesti annosruokien valmistukseen soveltuvia koneita, laitteita ja välineitä
- esivalmistaa itsenäisesti eri menetelmillä komponentteja annoksiin tai menukokonaisuuksiin
- esivalmistaa ja valmistaa itsenäisesti eri menetelmillä erilaisille asiakasryhmille maukkaita, ravitsevia ja tasalaatuisia annosruokia annoskortin tai ohjeen mukaan
- laittaa asiakkaiden tilauksien mukaisia annosruokia esille annoskokoja noudattaen tilaisuuden luonteen mukaan, viimeistellysti, tasalaatuisesti ja sovitun tarjoilutavan mukaan
- edesauttaa omalla työllään palvelukokonaisuuden onnistumista omatoimisesti tiedottamalla ja toimimalla yhteistyössä muiden työntekijöiden kanssa
- tekee pääosin itsenäisesti vuoronvaihtoon tai seuraavaan työpäivään liittyvät esivalmistelutehtävät työpaikan toimintatavan mukaisesti