Arviointikriteerien alta löytyy linkit kestävän kehityksen sähköisiin osaamismerkkeihin.
Arviointi
T1
- käyttää toisen apuna työtehtävissä tarvittavia työvälineitä, koneita ja laitteita, tarvittavia suojaimia sekä menetelmiä kestävän kehityksen mukaisesti
- välttää ohjattuna hävikin syntymistä erilaisissa ruoanvalmistuksen tilanteissa
- lajittelee jätteet jätehuolto-ohjeiden mukaisesti
H3
- käyttää pesuaineita ympäristöystävällisesti
- laskee raaka-aineiden hiilijalanjäljen laskurilla
- käyttää omatoimisesti käyttöohjeen mukaan työtehtävissä tarvittavia työvälineitä, koneita ja laitteita, tarvittavia suojaimia sekä menetelmiä kestävän kehityksen mukaisesti
- välttää aktiivisesti hävikin syntymistä erilaisissa ruoanvalmistuksen tilanteissa
- lajittelee jätteet omatoimisesti jätehuolto-ohjeiden mukaisesti
K5
- käyttää pesuaineita ympäristöystävällisesti
- laskee raaka-aineiden hiilijalanjäljen laskurilla
- käyttää itsenäisesti ja omatoimisesti työtehtävissä tarvittavia työvälineitä, koneita ja laitteita, tarvittavia suojaimia sekä menetelmiä taloudellisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti
- välttää hävikin syntymistä erilaisissa ruoanvalmistustilanteissa kannattavasti ja itsenäisesti
- lajittelee jätteet itsenäisesti jätehuolto-ohjeiden mukaisesti
Tämä materiaali on tuotettu osana Healthy Future -hanketta