Laivakokkien yhdeksi Ekamin oppimisympäristöksi tulee koululaiva Katarinan tilalle toinen alus, sillä Valtioneuvosto on päättänyt 5.11.2020, että ulkovartiolaiva Merikarhu luovutetaan Ekamille koululaivaksi. Rajavartiolaitos luovuttaa Merikarhun Ekamille perjantaina 13.11.2020 klo 10 Kotkan Kantasatamassa.
Lisää tietoa Ekamin verkkosivuilla.

Kuva: Rajavartiosto

Merikarhu osallistui kansainvälisiin rajavalvontaoperaatioihin Välimerellä 2016–2018 ja palasi viimeisestä Frontex Jo Poseidon operaatiosta takaisin Suomeen 18.9.2018. Merikarhu on ollut sen jälkeen säilytyksessä Turussa. Merikarhu siirretään Kotkaan Rajavartiolaitoksen johdolla yhteistyössä Ekamin nykyisen koululaiva Katarinan miehistön kanssa 10.–13.11.2020. Yhdessä toteutettava siirtoajo on myös samalla osa koululaivan miehistön perehdyttämistä Merikarhun tekniikkaan ja ominaisuuksiin.