Kymsoten tilannekatsauksen 4.11.2020 mukaan koronavirustilanne on siirtynyt Kouvolassa kiihtymisvaiheeseen. Vaikka Kotkan-Haminan seudulla tilanne on perustasossa, Kymsote kehottaa mahdollisuuksien mukaan noudattamaan koronaepidemian kiihtymisvaiheen ohjeistuksia myös muissa kunnissa. Tämä tarkoittaa mm. vahvaa suositusta kasvomaskien käytöstä ammattiopistoissa opettajille, muulle henkilöstölle ja opiskelijoille.

Kymsoten tiedote: Kouvolan koronavirustilanne on kiihtymisvaiheessa

Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekami antaa opiskelijoita, valmennettavia, asiakkaita ja muita kampusten tiloissa liikkuvia koskevan kasvomaskissuosituksen 5.11.2020 alkaen.

Maskin käyttöä suositellaan sellaisissa tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista ja turvavälien noudattaminen on haasteellista. Maskeja suositellaan käytettävän kuntayhtymän yleisissä tiloissa sekä opetus- ja ohjaustilanteissa.

Koska kyse on suosituksesta, maskien hankinnasta ja kustannuksista vastaavat ensisijaisesti opiskelijat, valmennettavat ja asiakkaat itse. Kuntien sosiaalitoimi tukee maskien hankinnassa niitä, joilla ei ole taloudellisista syistä varaa hankkia maskeja itse.

Kymsoten ohjeistus maskien käytöstä ja tiedot maskijakelusta: https://korona.kymsote.fi/toimintaohjeet/maskien-kaytto/

Kasvomaskisuositus koskee koronaepidemian kiihtymistason vaihetta ja on voimassa toistaiseksi. Koronaepidemian tartuntamäärien muuttuessa ohjeistusta päivitetään tarpeen mukaisesti.

Maskien käytön tarkoituksena on suojata kaikkia koronaviruksen tartunnalta sekä varmistaa toiminnan jatkuvuus ammatillisessa koulutuksessa, työpajatoiminnassa ja etsivän nuorisotyössä sekä sisäisissä palveluissa. Mikäli opiskelijalla, asiakkaalla tai henkilöstön jäsenellä todetaan tartunta, maskia käyttäneitä ei lähtökohtaisesti katsota altistuneiksi.

Opiskelijoiden koronaohjeistuksen löydät Ekami.fi-sivulla: https://ekami.fi/korona-ekamin-ohjeistukset

Ekamin henkilöstön maskisuositus

Henkilöstöä koskeva maskisuositus on annettu 29.10.2020 ja se on edelleen voimassa toistaiseksi.