Arviointi

t1
  • ajoittaa ja jaksottaa työtänsä työryhmän jäsenenä
  • vastaanottaa, varastoi ja käsittelee liha- tai kalatiskin raaka-aineita ja muita elintarvikkeita ohjeen mukaan (FIFO) oikein valituilla, käytetyillä ja asennetuilla työvälineillä
  • tunnistaa ja käsittelee vähittäiskaupan tavallisimpia raaka-aineita ja arvioi niiden tuoreutta ja laatua aistinvaraisesti
  • kertoo ohjatusti tuotteiden alkuperän
  • tunnistaa ja valitsee toisen apuna vähittäiskaupan käytetyimmät liha- ja kalatuotteet
  • esikäsittelee ja käyttää liha- tai kalatiskin raaka-aineita ohjeen mukaisesti
  • suosittelee toisen apuna raaka-aineelle sopivaa reseptiehdotusta

h3
  • ajoittaa ja jaksottaa työtänsä itsenäisesti annettujen ohjeiden mukaan pysyen aikataulussa ja halliten sarjatyön
  • vastaanottaa, varastoi ja käsittelee liha- tai kalatiskin raaka-aineita ja muita elintarvikkeita itsenäisesti ohjeen mukaan (FIFO) oikein valituilla, käytetyillä ja asennetuilla työvälineillä
  • tunnistaa ja käsittelee vähittäiskaupassa käytettäviä raaka-aineita ja arvioi niiden tuoreutta ja laatua aistinvaraisesti
  • kertoo tuotteiden alkuperän
  • kertoo käytettävistä luomu- ja lähiruokien raaka-aineista sekä tulkitsee alkuperämerkintöjä
  • kertoo omatoimisesti vähittäiskauppaan tulevien raaka-aineiden tilaus- ja saapumispäivät
  • tunnistaa ja valitsee omatoimisesti vähittäiskaupan käytetyimmät liha- ja kalatuotteet sekä kertoo eri ruoanvalmistusmenetelmistä
  • esikäsittelee ja käyttää omatoimisesti liha- tai kalatiskin raaka-aineita
  • suosittelee ja kertoo omatoimisesti raaka-aineelle sopivaa reseptiehdotuksia

k5
  • ajoittaa ja jaksottaa työtänsä ja työtehtäviensä järjestyksen itsenäisesti ja oma-aloitteisesti, pysyen aikataulussa ja halliten sarjatyön omatoimisesti
  • vastaanottaa, varastoi ja käsittelee liha- tai kalatiskin raaka-aineita ja muita tarvikkeita omatoimisesti oikein valituilla, käytetyillä ja asennetuilla työvälineillä
  • tunnistaa vähittäiskaupassa käytettävät raaka-aineet ja arvioi niiden tuoreuden ja laadun aistinvaraisesti sekä ilmoittaa poikkeamista
  • kertoo luontevasti ja selkeästi tuotteiden alkuperän sekä käyttötarkoituksen
  • kertoo itsenäisesti käytettävistä luomu- ja lähiruokien raaka-aineista sekä tulkitsee alkuperämerkintöjä
  • kertoo itsenäisesti vähittäiskauppaan tulevien raaka-aineiden tilaus- ja saapumispäivät sekä tuotteen toimittajat
  • tunnistaa ja valitsee itsenäisesti vähittäiskaupan käytetyimmät liha- ja kalatuotteet sekä kertoo eri ruoanvalmistusmenetelmistä
  • esikäsittelee ja käyttää itsenäisesti liha- tai kalatiskin raaka-aineita
  • suosittelee ja kertoo luotettavasti ja oma-aloitteisesti raaka-aineelle sopivaa reseptiehdotusta tai valmiita reseptejä klassikkoruokiin