Arviointikriteerien alta löytyy linkit kestävän kehityksen sähköisiin osaamismerkkeihin.

Arviointi

 
T1

  • käyttää toisen apuna työtehtävissä tarvittavia työvälineitä, koneita ja laitteita, tarvittavia suojaimia sekä menetelmiä kestävän kehityksen mukaisesti
  • välttää ohjattuna hävikin syntymistä erilaisissa ruoanvalmistuksen tilanteissa
  • lajittelee jätteet jätehuolto-ohjeiden mukaisesti
 
H3

  • käyttää pesuaineita ympäristöystävällisesti
  • laskee raaka-aineiden hiilijalanjäljen laskurilla
  • käyttää omatoimisesti käyttöohjeen mukaan työtehtävissä tarvittavia työvälineitä, koneita ja laitteita, tarvittavia suojaimia sekä menetelmiä kestävän kehityksen mukaisesti
  • välttää aktiivisesti hävikin syntymistä erilaisissa ruoanvalmistuksen tilanteissa
  • lajittelee jätteet omatoimisesti jätehuolto-ohjeiden mukaisesti

 

K5

  • käyttää pesuaineita ympäristöystävällisesti 
  • laskee raaka-aineiden hiilijalanjäljen laskurilla
  • käyttää itsenäisesti ja omatoimisesti työtehtävissä tarvittavia työvälineitä, koneita ja laitteita, tarvittavia suojaimia sekä menetelmiä taloudellisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti
  • välttää hävikin syntymistä erilaisissa ruoanvalmistustilanteissa kannattavasti ja itsenäisesti
  • lajittelee jätteet itsenäisesti jätehuolto-ohjeiden mukaisesti

Tämä materiaali on tuotettu osana Healthy Future -hanketta